teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Teknisk ingenjör till innovativa Mips

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2023-04-06

Ansök nu

Teknisk ingenjör till innovativa Mips

Mips är specialiserat på hjälmbaserad säkerhet och är världsledande inom sitt område. Lösningen, vilken är patenterad på samtliga relevanta marknader säljs till den globala hjälmindustrin. Mips består av nyfikna och engagerade personer som gemensamt jobbar för att skapa en tryggare vardag för medmänniskor.

Om tjänsten

Mips säljer sina produkter till hjälmtillverkare som implementerar Mips teknologi i hjälmar som sedan marknadsförs och säljs till slutanvändare. Mips arbetar med ett flertal av de större hjälmtillverkarna i världen inom kategorin sporthjälmar, men säljer även bolagets lösningar till varumärken verksamma inom kategorierna motorcykel- och säkerhetshjälmar.

Mips har sitt huvudkontor i Täby, där deras unika testanläggning också är belägen. Stora delar av den globala hjälm-produktionen sker i Kina varför Mips har ett helägt dotterbolag som arbetar nära kundernas fabriker. Totalt är Mips idag ca 100 medarbetare som arbetar med försäljning, forskning och utveckling, produktion och administration varav ungefär 75 på huvudkontoret.

Mips växer ständigt och är nu på jakt efter en nyfiken och driven Teknisk ingenjör till deras implementationsteam! Detta är inledningsvis ett längre vikariat med möjlighet till framtida anställning.

Du erbjuds

 • Ett innovativt bolag som arbetar med en internationell spelplan
 • Hamna i ett ungt bolag med stora utvecklingsmöjligheter inom bolaget
 • Härligt gäng kollegor som är i ständig rörelse - kanske är du sugen på ett träningspass på deras egna gym, en cykelrunda på lunchen, en match tennis på tennisplanen som ligger i anslutning till kontoret eller kasta boll till en av hundarna på kontoret?
 • Ett utvecklande arbete med ett brett ansvarsområde
 • Gratis parkering utanför kontoret

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer omvårt konsulterbjudande.

Kika gärna på nedanstående film om Mips! Arbetsuppgifter

I rollen får du vara en del av ett implementationsteam bestående av ingenjörer och projektledare som alla arbetar med att implementera Mips produkter i kundernas hjälmar. Kunderna är några av de största hjälmtillverkarna runt om i världen och du arbetar tillsammans med dina kollegor med många pågående kundprojekt samtidigt. Din roll i teamet är att ansvara för design och konstruktion samt de sakliga och tekniska frågorna i framtagningen av Mips rotationsskydd.

Dina kontaktområden är både internt inom bolaget med säljavdelningen, projektledare och resten av teamet men även Mips Kina-kontor samt förstås externt med kund.

Ett typiskt projekt omfattar ritning i CAD, testning av hjälmar i Mips labb samt dokumentation och uppföljning.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Designa och konstruera Mips produkter till hjälmar i CAD (SolidWorks)
 • Kommunikation och relationskapande med kunder samt internt i bolaget för att driva projekt framåt
 • Testning i labb samt dokumentation

Vi söker dig som

 • Relevant eftergymnasial utbildning, gärna mot produktutveckling/design. Du kan vara nyexaminerad eller ha några års erfarenhet
 • Tidigare erfarenhet av att ha arbetat i CAD-program från skolan eller arbete, har du arbetat i SolidWorks ses det som meriterande
 • Talar och skriver obehindrat på engelska och svenska

Som person är du nyfiken, driven och hungrig på kunskap! Du gillar att få saker gjort och gillar att ha många bollar i luften. Du tycker om att ha ett socialt arbete med kontaktytor världen över samtidigt som du får använda din tekniska ådra. Du är van att ta självständigt ansvar för dina arbetsuppgifter och håller engagemang uppe trots motgångar. Du tycker om en varierad vardag med både design i CAD men även att bygga prototyper för hand i vår verkstad samt att testa dina projekt i vårt testlab. Om du, liksom teamet, har ett stort intresse för cykel, skidor eller liknande så kommer du att trivas väldigt bra.

Egenskaper som vi söker hos dig:

 • Utvecklingsbar
 • Relationsskapande
 • Nyfiken
 • Ansvarstagande

Övrig information

 • Start: Så snart som möjligt
 • Omfattning: Heltid, inledningsvis ett längre vikariat med möjlighet till framtida anställning
 • Placering: Täby

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Läs mer om Mipshär

 

Dela detta jobb

Teknisk ingenjör till innovativa Mips

Academic Work