teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Tillståndsspecialist, Vattenfall Onshore Wind

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2023-04-14

Ansök nu

Tillståndsspecialist, Vattenfall Onshore Wind

About the job

Vattenfall Vind befinner sig i en expansiv och spännande tillväxtfas och vi ser fram emot att kunna anställa medarbetare till vår projektutvecklingsavdelning.  

En spännande vardag – för en fossilfri framtid 

Vi på Vattenfall arbetar intensivt för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi dig som är engagerad och som vill arbeta hos oss som är en av Sveriges största elproducenter. Vi erbjuder en arbetsplats präglad av engagemang, nyfikenhet, kompetens, samarbete och högt i tak. Du kommer arbeta på avdelningen som ansvarar för att utveckla Vattenfalls portfölj av landbaserade vindkraftsprojekt i Sverige.  

Vi söker nu ytterligare en tillståndsspecialist till Solna, Umeå eller Luleå. 

Rollen Tillståndsspecialist 

Rollen som tillståndsspecialist är central i våra vindkraftsprojekt från tidiga skeden till dess att parken är färdig att tas i drift. Det är en integrerad roll där du arbetar både i projektform och för portföljens bästa. Du kommer att arbeta nära projektledaren och vara aktiv och drivande i frågor som rör beslut kopplade till tillståndsprocess, ansökan och överklagan och du kommer att var en del av projektens  sk. core team.  

Din roll är att kvalitetssäkra tillståndsprocessen och säkerställa att den bedrivs så att sannolikheten för tillstånd är hög samtidigt som projekten blir så lönsamma som möjligt. Efter lagakraftvunnet tillstånd innebär rollen att säkra tillståndsefterlevnad både i upphandlingsfas och byggfas. Du ska även bidra i ett portföljperspektiv, att frågor bedöms lika i projekten och att synergier tas till vara. Du kommer ha en viktig roll i kontakter med myndigheter, intresseorganisationer och andra viktiga sakägare exempelvis samebyar. Du kommer samarbeta nära miljöjurister och tillsammans med dem ansvara för att projekten inte riskerar komma i konflikt med gällande lagstiftning. Du ska även delta i förberedelser i ansökningsförfaranden och stötta vår miljöjurist i arbetet.  

Rollen innebär att leda arbetsströmmen Tillstånd, vilket bland annat innebär att leda och styra de konsulter vi anlitar exempelvis för inventeringar, upprättande av miljökonsekvensbeskrivning och tillståndsefterlevnad. Du håller ihop arbetet och ser till att samarbete, samordning och styrning fungerar på ett optimalt sätt. Du bistår även projektledaren i budgetfrågor kopplade till tillståndsprocesserna. Du kommer även att arbeta nära erfarna kollegor i samma roll, där ni samverka inom tillståndshantering och utveckling.  

Avstämningar mot andra delar av Vattenfall (som kommunikation och miljö- och legala stabsfunktioner) kommer vara en del av arbetet.  

Du kommer dessutom komma fungera som expert i andra frågor som rör utvecklingen av vår landbaserade vindkraftportfölj i Sverige. Det gäller både utveckling av internt arbete och även externa relationer med intressenter. Det kan exempelvis vara att bidra i branschgemensamma aktiviteter och/eller påverkansarbete. För att klara av den omställning som samhället står inför kommer det att krävas att aktivt påverka och medverka till nya lösningar. Tillståndsspecialisten i denna roll ska därför medverka i att hitta lösningar och bidra i att ta fram förslag till förändring.  

Your profile

Kompetens- och erfarenhetskrav 

 • Du ska ha universitetsexamen och minst 2 års relevant arbetslivserfarenhet. Det kan vara teknik, biologi, miljöjuridik eller annat som bedöms likvärdigt och relevant för tjänsten. 

 • Du har erfarenhet av att arbeta med prövningar enligt miljöbalken och fördjupade kunskaper i hur kommuner och länsstyrelser arbetar. 

 • Du ska även ha god förståelse för vindkraftsbranschen, och speciellt förståelse för projektutvecklingsarbete, inkluderat tillståndsprocesserna. 

 • Du ska uttrycka dig väl på svenska både i tal och skrift, samt ha goda kunskaper i engelska 

 • Körkort 

Särskilt meriterande, en eller flera kompetensområden 

 • Erfarenhet från arbete med tillstånds- och tillsynsfrågor på myndigheter. 

 • Erfarenhet av påverkansarbete. 

 • Erfarenhet av att vara projektledare eller delprojektledare.  

 • Brett nätverk inom myndigheter och intresseorganisationer. 

 • Fördjupade kunskaper inom yttre miljöpåverkan som ljud, ljus, skuggor och is eller 

 • Fördjupade kunskaper i miljö, biologi eller rennäring eller  

 • Kunskap om koncessionshantering för elnät eller  

 • Erfarenhet av att vara juridiskt ombud i miljöbalksprocesser och med erfarenhet av att självständigt genomföra juridiska analyser. 

Personliga egenskaper 

För att lyckas i rollen behöver du ha ett öga både för det övergripande och de små detaljerna, skapa goda samarbeten och tycka om att ha mycket kontakt med både externa och interna intressenter. Du är noggrann samtidigt som du har förmåga att prioritera och välja bästa lösning ur ett helhetsperspektiv. Du är tydlig i din kommunikation och du kan skapa förtroenden. Som person är du positiv, ser möjligheter, lösningsorienterad och initiativrik. Du trivs bra med att hantera många parallella frågeställningar. Vår avdelning värdesätter att arbeta tillsammans, effektiva lösningar, ärlighet, att generöst dela med sig av information och kunskap.   

Additional information

Vi erbjuder   
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.  

Placeringsort: Solna, Umeå, Luleå 

Denna roll förutsätter att du har möjlighet att resa i tjänsten, uppskattningsvis 5 dagar i månaden.  

Projektutveckling landbaserad vindkraft Sverige  

Med ökade ambitioner har avdelningen som ansvarar för utvecklingen av landbaserad vindkraft i Sverige växt i takt med att portföljen utökats med fler projekt. Vi driver projekt från den första markförhandlingen, genom bl.a. miljötillståndsprocesserna, till och med investeringsbeslut och fram till byggstart för vindkraftparkerna. Avdelningen omfattar 19 personer och består av projektledare, tillståndsspecialister, stakeholder managers och koordinatorer. 

För mer information om själva tjänsten är du välkommen att kontakta Marie Kimming marie.kimming@vattenfall.com, chef för Vattenfalls landbaserade projektutveckling. För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta vår rekryterare Teri-Anne Brink- teri-anne.brink@vattenfall.com

Fackliga företrädare i Sverige: Rolf Ohlsson (Akademikerna), Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Rebecka Hedsell (SEKO). För att komma i kontakt med representanterna, ring Vattenfalls växel +46 8 739 50 00 
Sista dag att ansöka är 14 april 2023.  Ansökningarna kommer att hanteras löpande under hela ansökningsperioden. För mer information om tjänsten

På Vattenfall är vi övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och attraktivt företag och vi strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, etnicitet, ålder, transidentitet eller uttryck, religion eller annan tro, funktionsnedsättning eller sexuell läggning. .  
  
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.  

Vi ser fram emot din ansökan! 

About the company

 

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem. 

Dela detta jobb

Tillståndsspecialist, Vattenfall Onshore Wind

Vattenfall AB