teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Trafikingenjör

Ort
Utgår

2023-03-27

Ansök nu

Trafikingenjör

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Som trafikingenjör i denna tjänst erbjuder vi ett omväxlande arbete där du tillsammans med teamet hanterar stadens trafikfrågor. Vi söker en trafikingenjör med inriktning kring myndighetsutövning inom tillfälliga trafikanordningar. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat handläggning av trafikärenden som till exempel lokala trafikföreskrifter, dispenser från lokala trafikföreskrifter och bygglovsremisser.

I tjänsten ingår även att svara på yttrande från allmänhetens och politikernas frågor/motioner kring trafikfrågor, kontakter med allmänhet och myndigheter samt medverka i nätverk inom arbetsområdet.

Din arbetsplats

Stadsmiljöavdelningen upprätthåller och utvecklar attraktiva, funktionella och tillgängliga offentliga platser, såsom torg, parker och gator i Linköpings kommun. Avdelningen säkerställer ny- och ombyggnation av befintliga och nya offentliga platser, trafikinfrastruktur samt naturområden i takt med att kommunen växer och utvecklas. Avdelningen handlägger även samhällsbetalda resor såsom färdtjänst och riksfärdtjänst. Stadsmiljöavdelningen arbetar på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden och består av två enheter; Trafik och gata samt Park och natur.

Trafik- och gatuenheten består av medarbetare som arbetar med att skapa en funktionell, tillgänglig och trygg fysisk trafikmiljö i samband med planering, byggande och underhåll av kommunens gång- och cykelbanor, gator och vägar. Vi hanterar drift av gatuinfrastruktur såsom beläggning, broar, belysning och trafikanordningar. Vi arbetar med planering av gatu- och trafiksystemets utveckling för alla trafikslag såsom gång, cykel, kollektivtrafik, övrig fordonstrafik och leveranser. Enheten ansvarar för ärendehantering, myndighetsutövning och tillstånd inom gatu- och trafikområdet som väghållningsmyndighet samt kommunens torghandel. Vi medverkar i detaljplaner och genomförandeprojekt med trafik-/gatukompetens. 

Du som söker

Vi söker dig med högskole- eller universitetsexamen inom kommunikation, transport och samhälle, väg och vatten eller samhällsplanering. Alternativt har du annan utbildning inom området som kan bedömas likvärdig av arbetsgivaren. Erfarenhet av arbete inom trafik- och/eller samhällsplanering är meriterande och B-Körkort är ett krav av legitimitetsskäl. 

Under arbetets gång kommer du möta språkliga underlag som kan vara komplicerade i både skrift och tal, därför behöver du behärska det svenska språket väl. Du arbetar självständigt i ditt dagliga arbete, vilket innebär att du har lätt för att planera dina arbetsuppgifter så att du når de mål som är satta. Du är inte rädd för att fatta beslut och du är en trygg person som vet när du behöver bolla med andra. Du är därmed en härlig kollega i teamet som bidrar till utveckling av verksamheten och skapar engagemang bland kollegor. Du är bra på att lyssna in och att hitta konstruktiva lösningar. Du har ett uttalat kundfokus och prioriterar en tydlig och hjälpsam kommunikation.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Tillträde: Efter överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10775

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

Trafikingenjör

Linköpings kommun