teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Underhållsingenjör - Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-05-28

Ansök nu

Underhållsingenjör - Forsmarks Kraftgrupp

About the job

Operativt underhåll reaktor är en grupp som arbetar mot Forsmarks tre reaktorer. Gruppen arbetar med operativt underhåll av reaktor, huvudcirkulationspumpar, drivdon och där till hörande verktyg. Gruppen består idag av 16 medarbetare.

Målet är att utföra underhåll och service för att upprätthålla gott skick på reaktortank, interna delar och dess komponenter drivdon och huvudcirkulationspumpar

Till rollen hallansvarig på Forsmark 3 söker vi en underhållsingenjör där arbetsuppgifterna berör reaktor- och bränsleservice och fokus ligger i att operativt ansvara för framdrift i arbetet.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Delta i förnyelseprocesser

  • Arbeta mot och följa företagets uppsatta riktlinjer och mål

  • Optimera och förbättra underhållsrutiner och metodiker

  • Beredskapstjänstgöring förekommer när rätt/tillräcklig kompetens erhållits. Som underhållsingenjör med rollen hallansvarig är man ansvarig för framdrift, samordning och att säkerställa att säkerheten upprätthålls i reaktorhallen.

  • Verktygsservice.

  • Intransport av nytt bränsle som ska laddas i reaktortanken under revision samt uttransport av använt bränsle.

  • Under revision agera skiftbas i ett skiftlag och tillsammans utföra mekaniskt underhåll.

Your profile

Vi ser gärna att du har:

  • Gymnasie- eller högskoleutbildning med inriktning el-kraft eller motsvarande arbetslivserfarenhet

  • Arbetslivserfarenhet inom el-kraft/underhållsarbete, från kärnkraft eller om du har arbetet operativt inom reaktorunderhåll är meriterande

  • Goda kunskaper i svenska (både tal och skrift) och grundläggande kunskaper i engelska

Som person trivs du med att arbeta tillsammans med andra och du lägger stor vikt vid gott samarbete. Du håller en god struktur i ditt arbete där du planerar och organiserar. Du har ett genuint intresse inom ditt område och har en positiv attityd.

Additional information

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftsel har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Arbetsort Forsmark

Övrig information 

Vid frågor om tjänsten hör av dig till rekryterande chefer Caroline Bohlin tfn  072-215 95 32 frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till rekryterare Andreas Nordgren tfn 070-002 67 97

Våra fackliga representanter är: Akademikerna Anders Karlsson, Ledarna Jörgen von Ubisch, SEKO Henrik Persson, Unionen Jenny Tjärnström. Samtliga nås på tfn 0173-81 000.

Välkommen med din ansökan senast den 2 april 2023.

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen

About the company

Är du en driven underhållsingenjör som vill utvecklas tillsammans med oss? Vill du samtidigt vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en ny medarbetare till Underhållsavdelningen på Forsmarks Kraftgrupp.

 

Dela detta jobb

Underhållsingenjör - Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB