teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Utvecklingsingenjör inom Automation till VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2023-10-08

Ansök nu

Utvecklingsingenjör inom Automation till VA SYD

Brinner du för arbetsuppgifter med strategiska automationsfrågor, tycker om att samarbeta med andra och motiveras av att skapa framgångsrika relationer? Vill du ha ett varierande arbete med flera kontaktytor i flera discipliner, arbeta med engagerade kollegor och tillsammans bidra till en framtid med fortsatt rent vatten? Då kan du vara vår nya utvecklingsingenjör inom automation!

Det här handlar jobbet om

VA SYD är i början av en digital transformation som kommer att förändra verksamheten i grunden. OT kommer att förändras och istället för klassiska protokoll och hårdvarulösningar kommer IoT och moderna mjukvarulösningar att bli allt viktigare. För att klara av denna förändring behöver vi förstärka våran nyskapade enhet Teknikutveckling med en kompetent automationsutvecklare. Tjänsten har en stark teknisk anknytning med fokus på att modernisera och standardisera VA SYDs automationsplattform med inriktning på DCS-arkikektur, PLC och MOM-system. Du kommer att involveras i ett flertal olika uppdrag som t.ex. utformning av arkitektur för DCS-system, standardisering av programmering, kommunikation och dataintegrering. Du kommer även att involveras i automationsstrategiska arbetsuppgifter.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • att utifrån teknisk expertis bistå organisationen med vägval kring styr, regler och övervakningsanläggningar

 • föreslå nya och uppgradera befintliga lösningar för DCS-plattformen

 • delta i beslutsprocessen kring utformningen av automationsanläggningar

 • delta som sakkunnig i företagets övergripande diskussioner angående automatisering av VA SYDs anläggningar

 • samverka med Automationsstrategen och VA SYDs IT-ansvariga

 • att stödja den operativa automationsgruppen i samband med standardiseringsarbete 

 • att delta i automationsrådet och genom rådet verka för standardisering av automationen

Avdelningen Projekt & Teknik består av 100 medarbetare på sju olika enheter som tillsammans ansvarar för att bygga ut, förnya och förbättra vårt ledningsnät och våra processanläggningar. Projekt och teknik ansvarar bland annat för utredningar, projekt- och portföljarbete, digitalisering, IT och teknikdokumentation. Här finns också enheter som arbetar med VA-utbyggnad, exploateringsprojekt och fastighetsförvaltning.

Vi erbjuder

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över våra mål och samhällsviktiga uppdrag där du ges mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid och erbjuder bland annat friskvårdstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterdagsväxling. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare.  

Vem är du?

Som person ser vi att du har ett stort tekniskt intresse och gillar att arbeta i såväl samarbete med andra, som självständigt. Du är lösnings- och resultatorienterad, anpassningsbar och har förmågan att ta lösningar från idé till produktion. Du tycker om att ha en ansvarsfull roll med tydlig inriktning att leverera goda resultat, samt har förmågan att snabbt sätta dig in i tekniska problemställningar. Arbetet ställer krav på god kommunikations- och samarbetsförmåga då du kommer ha kontakt med kollegor, externa konsulter och leverantörer. Vi söker dig som står bakom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. 

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har: 

 • erfarenhet från arbete med systematisering och standardisering av DCS baserade automationsplattformar

 • minst 3-årig högskoleutbildning inom automationsteknik eller motsvarande eller att du på annat sätt förvärvat likvärdiga kunskaper

 • djupgående erfarenhet från ABBs automationsmiljö som 800xA, AC800m, AC500 

 • goda kunskaper i svenska både i tal och skrift 

 • god datorvana

 • B-körkort 

 • erfarenhet av implementeringar och tillämpling av systemlösningar enligt ISA 88 & ISA 106 är meriterande

Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden. Vi har tagit bort det personliga brevet från vår process och ber dig istället att kortfattat motivera varför du söker jobbet och besvara några urvalsfrågor som utgår från kraven i rollen. På så sätt sparar vi både din och vår tid genom att det blir tydligt för dig vad du ska fokusera på, och vi kan matcha rätt kandidat för rollen och göra ett effektivt och rättvist urval. 

VA SYD bedriver samhällsviktig verksamhet och ställer därför höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande hos våra medarbetare. En del av våra tjänster är säkerhetsklassade, det innebär att du som sökande eventuellt behöver gå igenom en säkerhetsprövning innan anställning enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585). Vissa av våra anställningar kan även innebära en krigsplacering.  

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

 

Dela detta jobb

Utvecklingsingenjör inom Automation till VA SYD

VA SYD