teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

VA-INGENJÖR

Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-24

Ansök nu

VA-INGENJÖR

Vi som arbetar på NSVA vet att vi har ett av de viktigaste jobben som finns. Vi ska se till att det kommer rent vatten ur kranen och att det vatten vi släpper ut är fritt från gifter och föroreningar. Det är en uppgift som inte bara kräver den yppersta av kompetenser utan även ett stort ansvar från var och en av oss. Vilken uppgift du än har på NSVA så är din delaktighet och arbetsinsats en viktig del i det pussel som gör att vi kan leverera det resultat som samhället förväntar sig av oss. Med öppna dialoger och aktivt kunskapsutbyte lägger vi fundamentet för ett företag där kompetens, ansvar och arbetsglädje driver oss. Vi är idag drygt 250 medarbetare. Läs om oss på NSVA.se

Till avdelning Ledningsnät och Projekt söker vi nu VA-ingenjör med inriktning på hydraulisk modellering för spill- och dagvattensystem

Avdelningen arbetar med utredning, hydraulisk modellering, digitalisering, mätning och övervakning, projektering, anslutning av kunder och mycket mer inom NSVA-kommunernas VA-system samt projektledning av investeringsprojekt inom området VA. På bolaget finns all tänkbar kompetens inom VA. Avdelningen har ca 60 medarbetare, alla placerade på huvudkontoret i Helsingborg. Nu söker vi en VA-ingenjör till gruppen Utredning och Projektering. Gruppen består av 16 personer och arbetar i huvudsak med utredning, projektering och anslutningsfrågor.

Arbetsuppgifter
Vi behöver nu förstärkning inom hydraulisk modellering för spill- och dagvattensystem. Vi har redan två erfarna ingenjörer/specialister inom avdelningen som huvudsakligen ägnar sig åt modellering av dricks-, spill- och dagvattensystem.

Arbetet kan omfatta:

  • Handla upp och bygga nya hydrauliska modeller

  • Kalibrera modeller

  • Ajourhålla befintliga modeller

  • Att vara stöd i projektutredningar

  • Att vara stöd i strategiska utredningar och planer

Modellerna över våra spill- och dagvattenledningsnät används bl. a till:

  • Översvämningsanalys

  • Utredning av kapacitetshöjande åtgärder

  • Bräddberäkning

  • Tillskottsvattenanalys

  • Analys av ökade flöden till följd av befolkningsökning och klimatförändring

Som VA-ingenjör kommer du att arbeta med olika slags utredningar och projekt med syfte att skapa långsiktigt hållbara system framför allt i befintliga områden. 

NSVA har varit delaktiga i det av VINNOVA finansierade innovationsprojektet Future City Flow, vilket resulterade i en kommersiell produkt. I dagsläget använder NSVA FCF bland annat för att simulera effekten av olika åtgärder för att minska mängden tillskottsvatten, styra pumpstationer inklusive spillvattenmagasin, samt för att beräkna bräddvolymer.

För rätt person är utvecklingsmöjligheterna inom NSVA stora.

Dina egenskaper
Eftersom arbetet omfattar såväl interna som externa kontakter kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper, såsom att du har god analytisk förmåga, och ett ansvarsfullt mål- och serviceinriktat arbetssätt. Du trivs med att själv strukturera ditt arbete och du gillar att samarbeta med andra människor med olika erfarenheter och kunskapsområden.

Genom din erfarenhet har du mod att ifrågasätta etablerade arbetssätt och ser ny teknik som en förutsättning för ett effektivt arbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av VA-branschen och en relevant högskoleutbildning, alternativt lämplig arbetslivserfarenhet samt minst fem års erfarenhet av att arbeta med modellering i MIKE.

Vi värdesätter om du har erfarenhet av GIS och FME.

B-körkort är ett krav för tjänsten.

Tjänsten kan komma att säkerhetsprövas i samband med anställningen, blir detta aktuellt kommer du få meddelande om detta.

Mer information
Denna tjänst är ny och omfattar tillsvidareanställning på heltid.
Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta gruppchef Boel Lindqvist 010-490 98 29 alt. boel.lindqvist@nsva.se

Ansökan
Skicka din ansökan med CV och personligt brev senast 2023-04-30. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.   

 

 

Dela detta jobb

logo
VA-INGENJÖR

Workspace Recruit