teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Teknikinformatör

Företag Jula AB
Ort
Utgår

2023-03-31

Ansök nu

Teknikinformatör

Jula erbjuder händiga människor ett brett och noga utvalt sortiment av produkter för hemmet, trädgården och fritiden till låga priser. Vi vill motivera människor att själva förenkla sin vardag och skapa sig ett aktivt och roligt liv. Jula finns idag i Sverige, Norge, Polen och Finland. Julas omsättning 2021 var 9,3 miljarder SEK.

Vi befinner oss på en spännande tillväxtresa där vi växer så det knakar. Julas Own Brand avdelning arbetar strategiskt och operativt med utvecklingen av Julas egna varumärken med mål att skapa en positiv helhetsupplevelse för våra kunder. Till vår Own Brand avdelning söker vi en Teknikinformatör som kommer vara en viktig lagspelare i vår utveckling av Julas teknikinformation.

Detta gör du som teknikinformatör

Som teknikinformatör bidrar du till att våra kunder får en positiv och säker upplevelse av Julas egna produkter. Detta gör du genom att skapa teknisk dokumentation som på ett tydligt och begripligt sätt beskriver hur produkten ska installeras, monteras, användas och underhållas. I ditt uppdrag skapar du en förståelse för produkten och vilka lagkrav du behöver förhålla dig till samt analyserar vilket behov kunden har av teknisk information inom det aktuella produktområdet. Du skriver tydliga och korrekta texter, hanterar illustrationer samt skickar på översättning för att sedan sätta layouten och skapa en färdig manual för tryck och publicering på Julas webbplats.

Du samarbetar med dina kollegor på avdelningen samt kollegor på andra avdelningar så som produktsäkerhet och inköp för att innehållet i manualen både ska bli korrekt, tydligt och enligt gällande lagkrav. Du kommer in i ett spännande skede där du kommer få vara med och utveckla Julas arbetssätt med teknisk dokumentation.

Din bakgrund och dina erfarenheter

Du har någon form av teknisk bakgrund eller relevant utbildning med anknytning till produktutveckling, produktinformation och/eller teknik. Erfarenhet av att arbeta som teknisk skribent, teknikinformatör eller motsvarande är meriterande. Du har ett stort intresse för teknik och för att omvandla teknisk information så att den blir relevant och enkel att förstå. Du har goda kunskaper och arbetar obehindrat i Adobe-programmen; Indesign, Photoshop, Illustrator och Acrobat. Dessutom du har mycket goda språkkunskaper och skriver obehindrat på svenska och engelska. Meriterande är dokumenterad erfarenhet och goda kunskaper i kontrollerat språk, därtill STE och standarder såsom DITA, S1000D, samt erfarenhet av XML-baserad information i något CMS-system.

Det här är du som person

Du trivs i en värderingsstyrd organisation som kännetecknas av nyfikenhet, teamarbete och en ständig vilja att utveckla och förbättra. Du är strukturerad, noggrann och självgående i ditt arbete vilket balanseras av ett flexibelt och utvecklingsinriktat förhållningssätt. Vi arbetar både mot kortare och längre deadlines vilket förutsätter att du trivs med tempoväxlingar och har förmåga att prioritera ditt arbete självständigt. Du är prestigelös i ditt sätt att vara och trivs med att samarbeta både inom och utanför den grupp du tillhör.

Bra att veta

Tjänsten är tillsvidareanställningar på heltid med 6 månaders provanställning med placering på Julas huvudkontor i Skara. Jula rör sig mot ett mer flexibelt arbetssätt och därmed finns möjlighet till delvis arbete från annan plats. Jula har kollektivavtal med Unionen för tjänstemän.

Så här söker du

Sista ansökningsdag är 2023-03-31. Frågor besvaras av Sofie Strömberg Malm, Own Brand Manager, sofie.stromberg-malm@jula.se. Vi arbetar med löpande urval under ansökningstiden.

Vi är en arbetsplats som präglas av gemenskap och nyfikenhet. Är du intresserad av att vara med på resan – välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Teknikinformatör

Jula AB