teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Training Manager

Företag Klippans kommun
Ort
Utgår

2023-09-30

Ansök nu

Training Manager

Om arbetsplatsen

I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet". Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan Flygteknikcenter ligger på Ljungbyhed Park och här har det bedrivits civil flygteknisk utbildning sedan 1999. Skolan bedriver utbildning inom både yrkeshögskola (flygtekniker) och gymnasium (flygmekaniker), enligt EASA Part-147. Vi är en utvecklingsorienterad verksamhet och vi strävar efter att vara det självklara valet för de som vill utbilda sig inom flygplansunderhåll. Verksamheten, med drygt 19 anställda och ca 110 elever, bedrivs i fyra hangarer och samt en skol- och kontorsbyggnad. Med anpassade lärmiljöer och vår flygplansflotta samt ett nära samarbete med branschen ger vi våra elever och studerande goda förutsättningar till anställning efter utbildning. Vi stödjer viljan att utbilda sig till yrkeslärare och ser gärna att våra instruktörer ta detta kliv genom deltidsstudier på distans inom ramen för sin anställning. Många av våra elever och studerande bor på vårt internat/eget boende som finns i omedelbar närhet till vår verksamhet. Skolan har ett eget gym som kan användas för den träningsintresserade. Närhet till skog och natur på Söderåsen samt golfbana och andra idrottsanläggningar på området är andra fördelar. Flygteknikcenter kommer under de kommande två åren att utveckla sin befintliga verksamhet och satsa på ett flertal nya utbildningar, såväl korta yrkeshögskoleutbildningar och branschanpassade uppdragsutbildningar som längre kvalificerade yrkeshögskoleutbildningar. Därför söker vi nu mer kompetent personal för att kunna möta dessa utmaningar och ge flygbranschen morgondagens arbetskraft. Vi behöver under läsåret 2023-24 rekrytera både Manager samt fler instruktörer/yrkeslärare och först ut är tillsättandet av Training Manager 2023 samt instruktör för tillträde 2024.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill kompetensförsörja morgondagens svenska flygbransch och är redo att ta nästa steg i din karriär som flygtekniker! Training Managern leder skolans flygtekniska utbildning genom planering och samordning. TM arbetsleder den flygtekniska lärarkåren, organiserar undervisningen och fördelar resurserna så att utbildningarna som ges på skolan följer branschkrav och skolans regler och rutiner. Uppföljning och utvärdering är naturliga inslag i arbetsvardagen för att säkerställa kvalitet och förbättringar i undervisningen. Dialog mellan ledningsgrupp och lärarkår samt studerande är centralt i befattningen. I rollen som instruktör/lärare får du möjligheten att utvecklas i både din yrkesroll som flygtekniker och som person. Som instruktör undervisar du i teori och praktik inom flygtekniska ämnen på gymnasiet och yrkeshögskolan. Undervisningen bedrivs i någon av våra lektionssalar eller skolans fyra hangarer. I arbetet som instruktör ingår att medverka till att utveckla de moduler du undervisar i. Det finns möjlighet att specialisera sig på sitt särskilda kompetens/intresse-område, liksom att kunna vidareutvecklas inom något annat flygtekniskt område. Ett stödjande ledarskap för våra elever och studerande är en naturlig del i ditt uppdrag.

Kvalifikationer

Du har en bakgrund som civil eller militär flygtekniker och vi tror att du har några års erfarenhet där du samlat på dig färdigheter och kunskap som du nu vill dela med dig av. Du bör ha eller ha haft ett flygteknikercertifikat motsvarande kategori B1 och om ditt certifikat är civilt eller om du har kategori B2 eller har tidigare erfarenhet i en NPH-roll så är det meriterande. Har du någon specialutbildning inom avionik eller flygplansunderhåll är det också meriterande men inget krav. Erfarenhet inom UAS kan också vara meriterande, då vi vill utveckla den UAS-flygunderhållstekniska sektorn. Du har ett intresse i människor och deras individuella utveckling och en förståelse för att vi tar till oss kunskap på olika sätt. Tidigare erfarenheter från att genomföra utbildning är meriterande men inget krav för instruktörstjänst. Gällande Training Manager så bör du ha erfarenhet av att leda pedagogisk verksamhet alt ha innehaft den rollen på någon annan part-147-skola. Det som däremot är viktigt är att du som person är noggrann och har förmågan att planera ditt arbete och samarbeta med andra för att skapa ett positivt arbetsklimat. Då vi arbetar med ungdomar och vid tillträdesskyddade flygplatser så deltager du i adekvata utbildningar och säkerhetsskyddsprocesser för att kunna vara anställd.

Anställningen

Omfattning:

Heltid

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Tillträde:

Tillträde enligt överenskommelse efter godkännande av Transportstyrelsen. Rekrytering sker fortlöpande.

Antal tjänster

1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:

2023-9-30

Referensnummer:

C150475-2023-2

Kontakt

Jörgen Andersson

Rektor/UL/AM

jorgen.andersson1@klippan.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst

0435-28000

Övrig information

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner. För allas trevnad är vår arbetstid rökfri. Vi arbetar med ett löpande urval i våra tjänster vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden. Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister.

Dela detta jobb

Logo
Training Manager

Klippans kommun